Bestel 24/7 groenten fruit en aardappelen online

Historie

Historie van Sally Aardappelen Groente en Fruit

Vier generaties lang is onze familie reeds werkzaam in ons, nog steeds bloeiende, groente- en fruitbedrijf Sally. Vier generaties Sally’s Groente en Fruit, betekent een terugblik in de tijd.

Overgrootvader Lieuwe de Jong begon in 1915 door de bossen van Oranjewoud te ‘sutelen’ met vers fruit. Dat was in die tijd heel normaal, mand voorop en in de hand en het fruit aan de man brengen. Zijn zoon Herman zette de verkoop verder voort en werd bekend als ‘Sally bij de hoofdbrug’. 

In de winter was Herman de Jong uitbater van de consumptietent van de Koninklijke Thialf IJsbaan, de schaatsbaan die vroeger ter hoogte van ziekenhuis de Tjongerschans lag. En tijdens het voetbalseizoen verkocht hij chocolade, met de ‘Kwatta-bak’, op de tribunes van het oude sc Heerenveen stadion. Hij was met recht een bekende Heerenveener en daarmee werd ook de naam Sally een begrip in Heerenveen. ‘Sally’ (de oprichter vond het gewoon een mooie naam, die in een leuk liedje werd genoemd) staat vier dagen per week op verschillende markten in de regio.

Het Van Harenspad in 1951. De caravan van visboer Scholte en de groentestal van Sally bij de Hoofdbrug.

 

Recht van de visboer, Sally bij de Hoofdbrug 1951 – (Marinus Boermans facebook)

Have no product in the cart!
0